PECO ONLINE

Cotatiile barilului de titei Brent

3 luni
12 luni
Toata perioada

Evolutia preturilor la benzina si motorina in Romania

3 luni
12 luni
Toata perioada

Comparativ cu luna trecuta, pretul mediu al unui litru de benzina a scazut cu 5.9%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 16.0 lei mai putin decat in urma cu 30 de zile.

In cazul motorinei, pretul mediu al unui litru s-a diminuat cu 6.3%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 18.5 lei mai putin decat in urma cu 30 de zile.

In aceasta perioada Romania se afla pe locul al 4-lea in Uniunea Europeana in topul tarilor cu cea mai ieftina benzina, dupa Bulgaria, Ungaria, Polonia.
In cazul motorinei, tara noastra este situata pe locul 11 intre statele Uniunii Europene in ceea ce priveste cel mai mic pret la acest tip de combustibil, dupa Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Spania.

Comparativ cu celelalte tari UE, Romania se claseaza pe locul 23 la benzina fara taxe, ca fiind cea mai ieftina, dupa Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Regatul Unit, in timp ce motorina fara taxe comercializata la noi este pe locul al 24-lea in topul celor mai mici preturi, dupa Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Regatul Unit. *potrivit datelor Comisiei Europene